Labai jau užsimaniau skanios žirnių sriubos. Mano šeimyna jos kaip ir nebuvo pasiilgusi, bet man tiesiog knietėjo ją išsivirti.
Palandžiojes po interneto platybes, suradau vieną latvikę Andrą, kuri filmuotoje video medžiagoje pasakoja, kaip tai daroma. Nuoroda čia: Andras VideoJos pasiūlyta metodika
gamybai man labiausiai tiko ir patiko. Darbo ne mažai, bet tai kaip tik yra
netiesioginė nuorodą į vertą galutinį produktą. Puoliau gaminti. Iš karto galiu
pasakyti, kad gavosi net gi saniau, nei valgiau kavinėse ar restoranuose. Siūlau
pabandyti ir Jums. Video žiūrėti gaunasi ilgai. Aš pabandysiu surašyti viską
trumpiau.
Ingridientai:
Rūkytikiaulienos
šonkauliukai – 1kg.
Žirniai- 300g;
Vanduo -3,5ltr;
Morkos – 3 vnt;
Bulvės – 6 vnt;
Svogūnai – 3vnt;
Šesnakas 6 skiltelės;
Juodieji pipirai – 13 grūdelių;
Lauro lapai – 1 vnt.
Šonkauliukų galima ir
mažiau. Manau pilnai užtektų kokių 800g.
Gamyba:
-
Darbo
pradžioje praplaunam ir užmerkiam ryžius. Autorė tai daro iš anksto. Man
neprireikė. Žirniai puikiausiai išbrinko kol virė mėsa. O ir galutiniame
produkte šeimyna pasigedo kietesnio žirniuko. Na, kad perkasti kokį vieną kitą
reikėtu.
-
Pilam
į puodą vandenį, dedam šonkauliukus ir verdam 1,5 valandos.
-
Praėjus
virimo laikui, išimame mėsą ir į puodą keliauja jau išbrinkę žirniai.
Papildomai sudedame lauro lapus ir pipirus. Druskos nedėjau, nes rukyti
šonkauliukai pakliuvo gana sūroki. Verdam apie 20 min. Pradžioje žirniai
stipriai suputoja. Putas reikia nugriebti. Bulves sudedu, kai žirniai pasidaro
pominkščiai, t.y. lengvai perkandami.
-
Kol
verda žirniai iškaulinu mėsą ir smulkiai supjaustau.
-
Į puodą
grąžinu jau supjaustytą mėsytę.
-
Taip
pat gana smulkiai susipjaustau bulves, sutarkuoju morkas bei kubeliais
supjaustau svogūnus
- Pakepu svogūnus ir česnakus. Vėliau ant jų suverčiu visas morkas. Pakepu kokias 5 minutes.
-
Visą
gėrį sukraunu į puodą. Verdu dar apie 15 min.
-
Ragaujam.
Pridedam trūkstamų ar norimų prieskonių.
-
Kviečiame
šeimyną prie stalo skaniam patiekalo valgymui.
Čia labai tiktų pakepintos (ar sudžiovintos)
duonos gabaliukai. Bet, kaip tyčia, namuose baltos duonos neatsitado. Bet tai į
valgymo greitį visai neįtakojo... Visi lapnojo, net ausys linko...
Skanaus
LY5RJ, Jaugaro
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą