2018 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Įdaryti kiaušiniai



     Tikriausiai nėra pas mus šventės, kai ant stalo nebūtu įdarytų kiaušinių. Įdarų yra labai daug ir kiekviena šeimininkė yra pasirinkusi savo variantą. Mūsų namuose labai mėgstamas įdaras su rukyta žuvimi. Patiekalas gaminamas labai geitai. O ir ant stalo jis ilgai neužsibūna. Taig, pradedam.


Patiekalui reikalingi ingridientai:
-          Kietai virtų kiaušinių . Na, taip vienetų 10;
-          Nedidelė svogūno galvutė.
-          Majonezas;
-          Pipirai ir druska;
-          Karšto rūkimo žuvis. Aš labiau mėgstu jūros lydeką. Tačiau puikiai tinka ir menkė, ir ešerys ir bet kokia kita žuvis. Svarbiausia, kad būtu karšto rūkymo.
-          Papuošimui marinuoti  žirneliai, žali svogūno lapai ir t.t.;


Gamyba:
-          Išverdame kietai kiaušinius. Juos nulupame ir pjauname per pusę. Jei koks nusilupo negražiai, ar „suplyšo“  - ne bėda. Tokį nekondicinį apvalkalą tiesiog susmulkinsim.
-          Nulupame ir išdarinėjame žuvį.
-          Gauname du dubenėlius. Viename lieka pagrindas įdarui, kitame – tai ką smulkinsime.



Smulkinti galima blenderiu.Aš  tai atlieku mėsmalės pagalba.



Belieka gautą masę paskaninti pipiriukais, druska ir užtepti ant kiaušinio baltymo puselės.


Kaip taisyklė, lieka įdaro. O jis ir vienas labai skaniai valgosi. Galima jį kiek papuošti ir pateikti atskirame dubenėlyje. Kalima dėti ant silkės. Gaunasi visai skani kombinacija.



Štai ir viskas.
Visiems Skanaus
Rolandas, LY5RJ

1 komentaras:

  1. Taip šis patiekalas man jau seniai pažystamas iš vaikystės, mama gamindavo kai dar gyvenome Vilkaviškyje. Ir dabar mano moteriškė dažnai jį gamina. Tai labai skanu.
    Justinas

    AtsakytiPanaikinti