Tikriausiai nėra pas mus šventės, kai ant
stalo nebūtu įdarytų kiaušinių. Įdarų yra labai daug ir kiekviena šeimininkė
yra pasirinkusi savo variantą. Mūsų namuose labai mėgstamas įdaras su rukyta
žuvimi. Patiekalas gaminamas labai geitai. O ir ant stalo jis ilgai neužsibūna.
Taig, pradedam.
Patiekalui reikalingi ingridientai:
-
Kietai
virtų kiaušinių . Na, taip vienetų 10;
-
Nedidelė
svogūno galvutė.
-
Majonezas;
-
Pipirai
ir druska;
-
Karšto
rūkimo žuvis. Aš labiau mėgstu jūros lydeką. Tačiau puikiai tinka ir menkė, ir
ešerys ir bet kokia kita žuvis. Svarbiausia, kad būtu karšto rūkymo.
-
Papuošimui
marinuoti žirneliai, žali svogūno lapai
ir t.t.;
Gamyba:
-
Išverdame
kietai kiaušinius. Juos nulupame ir pjauname per pusę. Jei koks nusilupo
negražiai, ar „suplyšo“ - ne bėda. Tokį
nekondicinį apvalkalą tiesiog susmulkinsim.
-
Nulupame
ir išdarinėjame žuvį.
-
Gauname
du dubenėlius. Viename lieka pagrindas įdarui, kitame – tai ką smulkinsime.
Smulkinti galima blenderiu.Aš tai atlieku mėsmalės pagalba.
Belieka gautą masę paskaninti pipiriukais, druska ir užtepti ant kiaušinio
baltymo puselės.
Kaip taisyklė, lieka įdaro. O jis ir vienas labai skaniai valgosi. Galima jį
kiek papuošti ir pateikti atskirame dubenėlyje. Kalima dėti ant silkės. Gaunasi
visai skani kombinacija.
Štai ir viskas.
Visiems Skanaus
Rolandas, LY5RJ
Taip šis patiekalas man jau seniai pažystamas iš vaikystės, mama gamindavo kai dar gyvenome Vilkaviškyje. Ir dabar mano moteriškė dažnai jį gamina. Tai labai skanu.
AtsakytiPanaikintiJustinas