2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Burokėlių ir cukinijų mišrainė



   Sesuo pavaišino labai skania burokėlių mišraine. O kai pasakė, kad tenai yra ir cukinijų, tai net nepatikėjau.  Skonis kaip marinuotų raudonųjų burokėlių. Mišrainė tikrai verta dėmesio. Taigi receptas.


Sudėtis:
-          1kg burokėlių;
-          Vidutinio dydžio cukinija;
-          Svogūnas – 1vnt;
-          Česnakas – 2-4 skiltelės;
-          Pipirai – pora žirnelių;
-          Lauro lapas;
-          Actas 70g.;
-          Cukrus – 4 valgomieji šaukštai;
-          Druska – 1 valgomasis šaukštas;

Gaminimas:
Burokėlius išvirti ir nulupti. Sutarkuoti
Cukiniją nulupti, išmesti sėklas ir taip pat sutarkuoti.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.



Dėti viską į puodą, užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių. Jei paragavus atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus ar atvirkščiai - truputį acto. Baigus troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.
Tinka ne tik kaip garnyras, bet taip pat sriuboms, šaltibarščių gamybai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą