Sesuo pavaišino labai skania burokėlių
mišraine. O kai pasakė, kad tenai yra ir cukinijų, tai net nepatikėjau. Skonis kaip marinuotų raudonųjų burokėlių.
Mišrainė tikrai verta dėmesio. Taigi receptas.
Sudėtis:
-
1kg burokėlių;
-
Vidutinio dydžio cukinija;
-
Svogūnas – 1vnt;
-
Česnakas – 2-4 skiltelės;
-
Pipirai – pora žirnelių;
-
Lauro lapas;
-
Actas 70g.;
-
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai;
-
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Gaminimas:
Burokėlius išvirti ir
nulupti. Sutarkuoti
Cukiniją nulupti, išmesti
sėklas ir taip pat sutarkuoti.
Svogūną ir česnaką
smulkiai supjaustyti.
Dėti viską į puodą,
užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių. Jei paragavus
atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus ar atvirkščiai - truputį acto.
Baigus troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.
Tinka ne tik kaip
garnyras, bet taip pat sriuboms, šaltibarščių gamybai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą