Dukros gimtadienis. Renkasi jaunimas. Dukra paprašė pagaminti Čili
sriubos. Taigi, kiek „pasikapstęs“ interneto platybėse, radau receptą. Gavosi
puikiai. Rekomenduoju. Taigi receptas:
Ingredientai:
·
800 gr. maltos jautienos;
·
150g. pievagrybių. Kas nemėgsta, galima ir be jų.;
·
2 dideli čilli pipirai;
·
1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 500ml);
·
2 skardines konservuotų pupelių (didelės - apie
500ml);
·
1 raudona paprika;
·
stiklinė pomidorų sulčių;
·
česnako - 5 skiltelės;
·
svogūnų galvos – 3 vnt;
·
prieskonių (aš naudojau prieskonius maltai mėsai);
·
tarkuoto Džiugo sūrio;
·
svogūno laiškai;
Tiesa, nuotraukose ingredientų kiekis
keturis kartus didesnis....
Gaminimas:
Kazane ar
keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus
pakepinti pagardintą prieskoniais maltą mėsą. Kepti kol išgaruos sultys ir kiek
apskrus.
Toliau dedame
ir apkepame pjaustytus pievagrybius.
Kai visa tai apkepa, imame lauk iš puodo.
Tada į
kazaną įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėti kubeliais pjaustytus
svogūnus, traiškytą česnaką, pjaustytą
čili pipirą. Kepame kol apkepa svogūnai. Tada suberti pjaustytą papriką,
supilti kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus. Visą tą gėrį troškinti 20
minučių.
Tada
troškintą masę, tiesiog pačiame kazane, sutrinti blenderio pagalba. Supilti sultis,
įmaišyti mėsą su grybais, pupeles. Galima įdėti dar ir jums norimų prieskonių. Toliau
troškinti dar apie 20 minučių.
Kadangi man
patinka kiek rūgštesnis sriubos skonis, pabaigai aš įpilu kiek Vorčesterio
padažo.
Kaip ir
viskas. Pilstyti į dubenėlius ir
užbarstyti sūriu, bei pjaustytais svogūno laiškais.
Labai skanu valgyti su balta duona.
Visiems
Skanaus.
Rolandas,
LY5RJ
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą