2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Čili sriuba


    Dukros gimtadienis. Renkasi jaunimas. Dukra paprašė pagaminti Čili sriubos. Taigi, kiek „pasikapstęs“ interneto platybėse, radau receptą. Gavosi puikiai. Rekomenduoju. Taigi receptas:


Ingredientai:
·         800 gr. maltos jautienos;
·         150g. pievagrybių. Kas nemėgsta, galima ir be jų.;
·         2 dideli čilli pipirai;
·         1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 500ml);
·         2 skardines konservuotų pupelių (didelės - apie 500ml);
·         1 raudona paprika;
·         stiklinė pomidorų sulčių;
·         česnako - 5 skiltelės;
·         svogūnų galvos – 3 vnt;
·         prieskonių  (aš naudojau prieskonius maltai mėsai);
·         tarkuoto Džiugo sūrio;
·         svogūno laiškai;

Tiesa, nuotraukose ingredientų kiekis keturis kartus didesnis....


Gaminimas:
Kazane ar keptuvėje  ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinti pagardintą prieskoniais maltą mėsą. Kepti kol išgaruos sultys ir kiek apskrus.


Toliau dedame ir apkepame pjaustytus pievagrybius.


 Kai visa tai apkepa,  imame lauk iš puodo.
Tada į kazaną įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėti kubeliais pjaustytus svogūnus, traiškytą česnaką,  pjaustytą čili pipirą. Kepame kol apkepa svogūnai. Tada suberti pjaustytą papriką, supilti kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus. Visą tą gėrį troškinti 20 minučių.
Tada troškintą masę, tiesiog pačiame kazane,  sutrinti blenderio pagalba. Supilti sultis, įmaišyti mėsą su grybais, pupeles. Galima įdėti dar ir jums norimų prieskonių. Toliau troškinti dar apie 20 minučių.


Kadangi man patinka kiek rūgštesnis sriubos skonis, pabaigai aš įpilu kiek Vorčesterio padažo.
Kaip ir viskas.  Pilstyti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu, bei pjaustytais svogūno laiškais.
 Labai skanu valgyti su balta duona.


Visiems Skanaus.
Rolandas, LY5RJ


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą