Nežinau kaip maitinasi Jūsų šeimynos,
tačiau aš gaudavau iš savo moteriškos atstovų pusės pastabų. Na, kad daugumoje
gaminu mėsiškus patiekalus, kurie, jų manymu, labai neigiamai atsiliepia
moteriškai figūrai. Ir ką gi tu nepadarysi, kad savo antrajai pusei įtikti....
Taigi, panardęs po interneto platybes,
suradau, mano manymu, įdomų ir paprastą receptuką. Vadinasi „Baklažanai
Korėjietiškai“.
Aš labai pamėgau maistą gaminti kazane. Dabar net į kitus
puodus žiūrėti nesinori.... O kai ateina šaltasis metų periodas, tai ir
gaminimas lauke nebesukelia tokio žavesio. Taigi, įsigijau mažesnį kazaną, kurį
naudoju namuose. Gavosi visai geras variantas. Siūlau įsigyti ir jums.
Statau aš jį
tiesiai ant plytelės po gartraukiu. Viskas puiku. Tiesa, pirkau aš visą tą gėrį
parduotuvėje BUTANAS. (www.butanas.lt ).
Dujinė viryklė – VULCANO. Ji skirta pramoniniam naudojimui, tačiau kazano
kaitinimui tiesiog tai, kas reikalinga.
Įžangai
pakaks. Dabar receptas.
Ingredientai:
-
Baklažanai – 1kg;
-
Bulgariški pipirai – 5vnt;
-
Aitrusis čili pipiras – 4vnt;
-
Svogūnas – 2vnt;
-
Pomidorai – 3vnt;
-
Česnakas – 5 skiltelės;
-
Aliejus 100ml;
-
Sojos padažas – 1valg.š.; (aš naudojau
Vorčesterio padažą);
-
Juodieji, raudonieji pipirai;
-
Druska
-
Įvairi žaluma (pagal jūsų skonį);
Baklažanus supjaustyti juostelėm. Juos
padruskiname ir paliekame kuriam tai laikui.
Kazane, ant įkaitinto aliejaus,
apkepti iki auksinės spalvos svogūnus.
Ant jų sudedame juostelėmis
supjaustytą papriką. Aitriąją papriką sudedame nepjaustytą.
Apkepus kokias 3 minutes, sudedame
pjaustytus pomidorus.
Į puodą su sūdytais baklažanais
pilame šaltą vandenį. Gerai pamaišome (praskalaujam) ir nuspaudžiam nuo vandens.
Juos sudedame į kazaną.
Papildomai dedam 1-1,5 arbatinio
šaukštuko druskos, po ½ a.š. juodųjų ir raudonųjų pipirų. Viską gerai sumaišome.
Sumažinti ugnį ir, uždengus kazaną dangčiu, troškinti 10-15 minučių.
Prieš 5 minutes iki kepimo pabaigos
sudėti susmulkintus žalumynus. Čia jau kas ką mėgsta (bazilikai, krapai,
petražolės, kalendra ir t.t.). Įdedame
susmulkinto česnako, bei 1 valg. šaukštą sojos padažo.
Patroškinam likusias 5 minutes
ir..... viskas. Greita ir, patikėkit, labai skanu. Pagamintas patiekalas
neišbuvo net iki rytdienos – tiesiog momentaliai „pasislėpė“ mūsų pilvuose.....
P.S. Man visai patiko užbarstymas
sūrio drožlėmis. Gavosi dar vienas papildomas skonio priedas.
Visiems
Skanaus
Rolandas,
LY5RJ
(JAUGARO)
Šaltinis: ČIA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą