2016 m. spalio 14 d., penktadienis

Baklažanai Kazane korėjietiškai




      Nežinau kaip maitinasi Jūsų šeimynos, tačiau aš gaudavau iš savo moteriškos atstovų pusės pastabų. Na, kad daugumoje gaminu mėsiškus patiekalus, kurie, jų manymu, labai neigiamai atsiliepia moteriškai figūrai. Ir ką gi tu nepadarysi, kad savo antrajai pusei įtikti....
     Taigi, panardęs po interneto platybes, suradau, mano manymu, įdomų ir paprastą receptuką. Vadinasi „Baklažanai Korėjietiškai“.

 Aš labai pamėgau maistą gaminti kazane. Dabar net į kitus puodus žiūrėti nesinori.... O kai ateina šaltasis metų periodas, tai ir gaminimas lauke nebesukelia tokio žavesio. Taigi, įsigijau mažesnį kazaną, kurį naudoju namuose. Gavosi visai geras variantas. Siūlau įsigyti ir jums.


Statau aš jį tiesiai ant plytelės po gartraukiu. Viskas puiku. Tiesa, pirkau aš visą tą gėrį parduotuvėje BUTANAS. (www.butanas.lt ). Dujinė viryklė – VULCANO. Ji skirta pramoniniam naudojimui, tačiau kazano kaitinimui tiesiog tai, kas reikalinga.
Įžangai pakaks. Dabar receptas.

Ingredientai:

-          Baklažanai – 1kg;
-          Bulgariški pipirai – 5vnt;
-          Aitrusis čili pipiras – 4vnt;
-          Svogūnas – 2vnt;
-          Pomidorai – 3vnt;
-          Česnakas – 5 skiltelės;
-          Aliejus 100ml;
-          Sojos padažas – 1valg.š.; (aš naudojau Vorčesterio padažą);
-          Juodieji, raudonieji pipirai;
-          Druska
-          Įvairi žaluma (pagal jūsų skonį);




Baklažanus supjaustyti juostelėm. Juos padruskiname ir paliekame kuriam tai laikui.



Kazane, ant įkaitinto aliejaus, apkepti iki auksinės spalvos svogūnus.



Ant jų sudedame juostelėmis supjaustytą papriką. Aitriąją papriką sudedame nepjaustytą.




Apkepus kokias 3 minutes, sudedame pjaustytus pomidorus.



Į puodą su sūdytais baklažanais pilame šaltą vandenį. Gerai pamaišome (praskalaujam) ir nuspaudžiam nuo vandens. Juos sudedame į kazaną.



Papildomai dedam 1-1,5 arbatinio šaukštuko druskos, po ½ a.š. juodųjų ir raudonųjų pipirų. Viską gerai sumaišome. Sumažinti ugnį ir, uždengus kazaną dangčiu, troškinti 10-15 minučių.
Prieš 5 minutes iki kepimo pabaigos sudėti susmulkintus žalumynus. Čia jau kas ką mėgsta (bazilikai, krapai, petražolės, kalendra ir t.t.).  Įdedame susmulkinto česnako, bei 1 valg. šaukštą sojos padažo.
Patroškinam likusias 5 minutes ir..... viskas. Greita ir, patikėkit, labai skanu. Pagamintas patiekalas neišbuvo net iki rytdienos – tiesiog momentaliai „pasislėpė“ mūsų pilvuose.....

P.S. Man visai patiko užbarstymas sūrio drožlėmis. Gavosi dar vienas papildomas skonio priedas.



Visiems Skanaus
Rolandas, LY5RJ
(JAUGARO)

Šaltinis: ČIA





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą