2016 m. spalio 4 d., antradienis

Ukrainietiški barščiai



      Šio patiekalo atmainų bei receptų internete galima surasti „devynias galybes“. Tačiau aš gaminu pagal mano sesers pateiktą receptą. Gaunasi labai skaniai. Kai Palangoje ukrainietiškame restorane paragavau jų teikiamų firminių barščių, tai... mano gaminami man patiko labiau.
Taigi receptas.


Ingredientai:
-          Kaulas su mėsa. Geriau avienos ar jautienos;
-          3 raudonieji burokėliai;
-          Pusė stiklinės pupelių;
-          1 morka;
-          3 bulvės;
-          Ketvirtadalis nedidelio kopūsto;
-          Aliejus,
-          1 v.š. actas;
-          Pomidorų padažas;
-          Vorčesterio padažas, bei prieskoniai..

Gaminimas:
     Dedame į puodą nemažą kaulą su mėsa. Geriausia jautienos ar avienos. Čia aš darau kiek kitaip – imu apie 200 g jautienos mėsos ir ją pjaustau smulkiai. Na, kaip guliašui ar net dar kiek smulkiau. Pageidautina ir kokį kaulą įdėti, nes kaulas virdamas priduoda tam tikro skonio ir aromato.
     Įdedame 3 nedidelius nuluptus burokėlius bei pusė stiklinės pupelių. Verdame gana ilgai. Kol iškils pupelės, bei suminkštės burokėliai. Na, ir žinoma, mėsa išsivirs.
     Išimame burokėlius ir juos sutarkuojame per smulkią tarką.
     Per burokinę tarką sutarkuojame vieną morką. Morką apkepame keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus.            Kai morkos kiek apsikepa, sudedame į keptuvę tarkuotus burokėlius ir apkepame. Na, taip 3 minutes.
    Kol kepasi morkos ir burokėliai į puodą su mėsa sudedame pjaustytas bulves, ketvirtadalį nedidelio kopūsto, lauro lapų, druskos, pipirų, 1 v.š. acto.
    Kai bulvės ir kopūstai išverda, sudėti apteptą turinį. Papildomai įdėti 1 v.š. pomidorų padažo. Pavirti kokias 2 minutes. Pagal skonį įpilti Vorčesterio padažo ir, jei trūksta,  druskos.

Viskas.
Visiems Skanaus.

Rolandas, LY5RJ (JAUGARO)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą