2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Vyne keptas Starkis

      ....ankstesniame recepte aprašytas troškintas Starkis neatlaikė nei paros. Tiesiog buvo šeimynos „sušveistas“. Liko dar didesnė pusė žuvies. Dabar nutariau pabandyti ją pakepti orkaitėje vyne. Receptas, žinoma, paimtas iš interneto platybių. Kiek pridėjau savo ir gavosi labai skanus patiekalas.

Reikalinga:

-          Starkis                                        apie 1 kg; (pas mane likutis buvo 1,5 kg)
-          Česnakas                                    apie 5 skiltelės;
-          Rozmarinas                                pora šakelių;
-          Vyšniniai pomidorai                  apie 15 vnt.; (na, kiek buvo sudėta dėžutėje)
-          Alyvuogės                                 1 mažas indelis;
-          Poras                                                  0,5 vnt.;
-          Morka                                                  1 vnt.;
-          Alyvuogių aliejus
-          Baltas sausas vynas
-          Druska, pipirai, kaparėlis
-          Keletas bulvių
-          Na, ir kaip visada, meilė darbui.....






Gaminimas:

        Pradžioje pjaustome stambokomis (apie 8mm storio) riekelėmis bulves. Sudedame jas į kepimui skirtą blėką. Druskinam, pabarstome pipirais, pridedame 2  pjaustyto česnako skilteles, rozmarino šakelę. Aplaistome alyvuogių aliejuje ir šauname į orkaitę (200 laipsnių temperatūros) taip 10 minučių laikotarpiui.


       Kol kepasi bulvės įtriname žuvį likusiais smulkintais česnakais, pipirais, rozmarinu. Pomidorus pjaustome pusiau, morka pjaustome „šiaudeliais“.
    Po 10 minučių traukiam kiek apkepusias bulves. Ant jų dedame žuvį o jos šonuose sudedame likusias gėrybes: morka, poras, pomidorai, alyvuoges, apibarstome kaparėliais. Galiausiai kiek apipilame žuvį alyvuogių aliejumi.  Ir pagrindinis šio patiekalo akcentas – pilame į skardą vyną. Aš supyliau jo puse butelio. Galima buvo ir daugiau – iš vyno gaunasi labai skanus padažas, bet gi pagailėjau. Norėjosi nors porą taurių vyno palikti paskanavimui jau kai valgysim iškeptą žuvį....



      Kepama apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškepė puikiai. O kokie kvapai pasklido po namus.....

Net iškeptą žuvį nupaveiksluoti pamiršau....

      Ir vėl – paruoštas patiekalas paros „neištempė“. Kas nebuvo suvalgyta vakare – ryte buvo garbingai pabaigta....

Visiems Skanaus.

Rolandas, LY5RJ






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą