2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Troškintas Starkis

         Ir į mūsų namus atėjo šventė – tokio dydžio žuvies aš gyvenime dar nebuvau dorojęs !!!!  Kaip gera turėti žvejų, kurie pamalonina tokiais laimikiais....
         Taigi, žuvis yra... O kaip ją paruošti? Savų minčių receptui ne per daugiausia. Belieka tik visažinis internetas. Pasėdėjus pusvalanduką, apsisprendžiu gaminti troškintą Starkį.

Reikalinga:
-          Starkis                            apie 1 kg;
-          Morkos                                  2 vnt.;
-          Poras                                   0,5 vnt.;
-          Pienas;
-          Miltai;
-          Alyvuogių aliejus;
-          Rozmarinas (keletas šakelių)            
-          Prieskoniai žuviai, pipirai, druska ;
-          Bulvės





        Šiam patiekalui sunaudojau tik trečdalį žuvies. Ir tai gavosi daugiau nei 1,5 kg.....
        Taigi, nuskutame žuvį. Supjaustome gabaliukais. Gabaliukų dydis toks, lyg juos tradiciškai keptume keptuvėje. Aš dar ir odą lupau. Tikrai to daryti neverta. Na, nors nulupus patiekalo tikrai nepagadinau...
       Gabaliukus pasūdome, pabarstome pipirais bei prieskoniais žuviai, įdedame rozmarino ir paliekame. Po kelių valandų pasigaminame tirštesnę tešlą (miltai, vanduo ir druska) ir žuvies gabaliukus apkepame. Gaminame lyg „žuvį tešloje“. Tik žuvies kepti nereikia. Šio veiksmo tikslas – suformuoti apkeptą tešlos plutelę apie kiekvieną gabaliuką. Pagaminta žuvis gana biri.  Ir jei mes šį žingsnį padarysime aplaidžiai, galutiniame rezultate gausime ne troškintus gabaliukus, o žuvies košę... Atvirai tariant, ir aš galėjau čia kiek daugiau pasistengti. Na, kitą kartą padarysiu stropiau.... Mat dalis gabaliukų tiesiog iširo....
      Toliau pasiruošiame puodą. Jame pradžioje apkepame porą ir per burokinę tarką pjaustytas morkas. Ant jų sudedame tešloje apkeptus Starkio gabaliukus. Pridedame dar prieskonių, druskos ir užpilame pienu. Pieno pilame tiek, kad vos apsemtų žuvį.


      Troškiname apie 30 minučių ant labai silpnos ugnies. Troškinimo laikas priklauso nuo žuvies gabaliukų dydžio. Na, patys suprasit, kai jau bus viskas paruošta....

     Patiekalas baigtas. Žinoma, nepamirštame kitame puode išsivirti bulvių. Į lėkštę kraunam kelias bulves, žuvies gabalą, užsipilam troškiniu.....

Nu, tiesiog KAPIEC..... net rašant seilės skirtis pradėjo.....
Skanaus

Rolandas, LY5RJ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą