2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Totoriški čeburekai

   

 Pagal šį receptą gaunasi labai jau skanūs čeburekai.  Pagamintas patiekalas „dingsta“ akimirksniu. Galiu pasakyti, kad „dingimas“ net nelabai priklauso nuo jų pagaminto kiekio.... Tiesa, po to kai kam būna „kaip po lietuviškų Kalėdų (ar Velykų) švenčių JJJ
Šį receptą radau „visažiniame internete“ Giedraus svetainėje. Štai tik dabar šios svetainės adresą nudaigojau. Nesenai suradau dar vieną analogiško recepto aprašymą. Tai iš esmės tas pats. Todėl daugiau bus recepto perrašymas, nei mano kūryba. Na, nuotraukos, tai jau „iš mano virtuvės“.
 Žodžiu, patikrintas reikalas. Jie nuostabūs, nepakartojami! Gaminant pagal šį receptą išeina 10 vidutinio dydžio čeburekų, taigi užteks visai šeimynai.

Tešlai reikės: 
250 ml vandens,
20 g saulėgrąžų aliejaus,
10 g druskos,
1 kiaušinio,
80 g miltų plikiniui,
3 šaukštų degtinės,
480 g miltų.

Įdarui reikės: 
300 g maltos kiaulienos,
200 g maltos jautienos,
žinoma galima naudoti ir kitą faršą. Jei receptas „totoriškas“, tai jie greičiausiai naudoja avieną.
1 didelį svogūno (čia pagal skonį. Aš dedu net daugiau. Svogūnas man skonio negadina),
2 skiltelių česnako,
150 g kefyro,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovinto mairūno.

Gaminimas. 
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, įspauskite česnaką, įberkite prieskonius, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite kartu su malta mėsa. Aš įdarą darau „kiek aštresnį“ – įdedu kiek ir aitriųjų pipirų.
Tuomet ruošiame tešlą. Vandenį užvirinkite kartu su aliejumi ir druska. Kai užvirs, maišydamos supilkite miltus, skirtus plikiniui, ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Palikite atvėsti, o atvėsus įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, supilkite degtinę, suberkite likusius miltus ir labai gerai išminkykite.
     

Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Išėmus atšaldytą tešlą perminkykite, padalinkite ją į 10 gabalėlių, plonai iškočiokite, įdėkite paruošto įdaro ir sandariai užspauskite kraštelius rankomis ir šakute.
Čeburekus virkite gerai įkaitintame aliejuje (gilioje keptuvėje), kol gražiai apskrus.

Skanaus!
Rolandas (LY5RJ)



2 komentarai:

  1. Sveiki, norėjau pasiteirauti, ar pagal šį tešlos receptą galima kibinus įdaryti grybais arba varške? Na, kitaip tariant, daryti vegetariškus? Ir kitas klausimas, ar turi reikšmės, kokios rūšies degtinę naudosiu tešloje? Nes namuose šiuo metu turiu likutį šios degtinės - http://www.vynoteka.lt/beluga-1-l - ar ji tiktų? Vistiek skoniai gi jų skiriasi...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    Įdaras, tai tik Jūsų išmonė. Kadangi man įprastas čeburėkas yra gaminamas iš mėsos, tai įdaras ir yra aprašytas atitinkamas.
    Kas liečia degtinės, tai alkoholis reikalingas tešlos struktūrai. Tinka bet kas iš stipresnių distiliatų - brendis, degtinė, viskis ir net samogonas. asmetiškai aš jokio skirtumo tarp jų galutiniame produkte nepajaučiau. Tai gi tik 3 šaukštai.....

    AtsakytiPanaikinti