Receptą agurkų marinavimu gavau iš savo sesers Genutės - tai taip receptą ir pavadinsime „pagal Genę“.
Aprašytu būdu marinuoju agurkus jau ne vieną sezoną. Gaunasi tikrai skanūs. O ir darbo prie jų paruošimo yra nedaug. Ko reikia marinavimui – matosi nuotraukoje.
Ruošimas:
Blanširuojame agurkus (apipilame karštu, arti virimo) vandeniu ir kiek palaikome. (Aš tai palaikau kokias 10 minučių);
Išplauname stiklainius, sterilizuojame juos, pripilant verdančio vandens (šis vanduo toliau puikiai tiks marinato paruošimui);
Sudedame krapus, krienų lapus, česnako, tada agurkus
Užpilame paruoštu marinatu;
Vakuojame, apverčiame ir uždengiame antklode, kad kuo ilgiau išsilaikytų marinato šiluma.
Kai atvėsta, nešame sandėliavimui ir vartojimui žiemai.
MARINATAS:
Vanduo, Ltr
|
1,5
|
2
|
2,5
|
3
|
3,5
|
4
|
4,5
|
5
|
Valg. šaukšt. druskos (nubraukti)
|
2,0
|
2,7
|
3,3
|
4,0
|
4,7
|
5,3
|
6,0
|
6,7
|
Arbat.šaukštai cukraus
|
4,5
|
6,0
|
7,5
|
9,0
|
10,5
|
12,0
|
13,5
|
15,0
|
Valg. šaukšt. acto
|
6,0
|
8,0
|
10,0
|
12,0
|
14,0
|
16,0
|
18,0
|
20,0
|
Kadangi kaskart vis kitokį kiekį agurkų marinuoju, tai sudariau išeigos lentelę pagal ruošiamo marinato kiekį. Dabar nebereikia kiekvieną kartą kiekius skaičiuoti.
Papildomai pagal skonį pridėti „rinkinys agurkų marinavimui“, lauro lapų, pipirų.
Viską virti 3-5 minutes.
Paruoštą marinatą supilame į stiklainius su agurkais.
Skanaus
Rolandas (LY5RJ)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą