2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Obuolių pyragas pagal daktarę Loretą




           Manau, kad obuolių pyrago kepimo „bangos“ yra kelios. Pirma rudenį, kai nuo obuolių lūžta medžio šakos ir jau vaisius be papildomo pateikimo yra kiek pabodęs . Ir kita – pavasarį, kai sandėliuke peržiemoję obuoliai, švelniai tariant,  pradeda po truputį prarasti savo prekinę išvaizdą. Suvalgyti iš karto daug tada jų neįstengi, o jie „tupėti lentynoje“ jau nebenori.
         Dabar kiek apie recepto atsiradimą. Tai viskas paprasta – pavaišino mane šio pyragu mano klasiokė Loreta. Patiko jis man labai. Paprašiau recepto. O kadangi jau vienas mano receptų aprašyme obuolių pyragas yra pakrikštytas „pagal Loretą“, tai teko kažkaip juos atskirti. Tiesiog pavadinime pridėjau jos profesijos pavadinimą.... Štai tik tiek. Tikrai šis pyragas medicininiu požiūriu nėra koks išskirtinis.... Tiesiog – labai skanus. O ir gaminasi labai greitai.

Reikalingi ingredientai:


  •           3 kiaušiniai;
  •           Miltai;
  •           200g sviesto;
  •           1 a/š kepimo miltelių;
  •           Cinamono;
  •           Cukraus;
  •           Apie 6 obuolius;
  •           Vanilinio cukraus ir aguonų (na, čia kaip kam patinka)


Gamybos procesas:
  •           3 kiaušinio trynius suplakame su 0,5 stiklinės cukraus;
  •           1 a/š kepimo miltelių;
  •           Įdėti 1 pakelį sviesto, išplakti;




  •           2,5 stiklinės miltų;
  •           Viską gerai išmaišyti (minkyti). Gaunasi gana stangri tešla. Iš gauto turinio atskiriame maždaug 1/3 tūrio. Ir padedame jį į šaldytuvą. Mums reikia, kad tešla taptu trapesnė....



  •          Iš likusios tešlos dalies formuojame „dubenį“.  Na, čia labai panašu į tai, kaip mes vaikystėje žaisdavome su plastilinu.... Tam, kad pyragas lengviau „iškeliautų“ iš kepimui naudojamos formos, aš ją iškloju kepimo popieriumi.


Galutinis „dubenio“ vaizdelis:


  •          Toliau paruošiam obuolius. Juos sumaišau su cinamonu bei aguonomis. Aguonos tikrai nebūtinos. Tiesiog, man taip skaniau...


  •           Išplakti ¼ stiklinės sukraus su likusiais baltymais ir užtepti ant sudėtų į „dubenį“ obuolių. Baltymus plakame tol, kol jie tampa balti, lyg pienas.




  •           Per burokinę tarką užtarkuoti ant viršaus likusią tešlą;




  •           Kepama 1800 temperatūroje apie 1 val. Laiką parašiau tokį, kiek kepu aš savo orkaitėje. Jums visai gali pakakti ir 45 minučių.         
     
Viskas. Obuolių pyragas baigtas. Visiems SKANAUS.


Rolandas, LY5RJ
(JAUGARO)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą