Vasara. Karšta. Visai nesinori mėsos..... Štai tada akys ir krypsta žuvies patiekalų link.
Šį kartą aprašysiu mūsų šeimos pamėgtą patiekalą – įdarytas karpis. Darbo palyginti nedaug, o šeimyna valgo su pasigerėjimu...
Taigi
Reikia:
- Šviežio karpio. (Na, aš iš karto imu dvigubai, nes vienas karpis dingsta nuo stalo akimirksniu...);
- Citrinos – 1vnt.
- Svogūno galvučių – apie 3 vnt.
- Morkų – apie 3vnt.
- Šampinjonų – čia pagal skonį. Aš dedu taip 10 vnt.
- Česnako ir prieskonių marinavimui;
- Grietinės ir majonezo. Jie bus naudojami aptepimui;
- Kepimo maišelio (dar kitaip vadinamos „kepimo rankovės“)
Pastaba: kaip minėjau, nuotraukose matosi „dviguba norma“.
Paruošimas:
- Karpis valomas, įtrinamas smulkintu česnaku bei prieskoniais žuviai. Česnako aš tikrai nepagailiu... Paliekame apie 1 valandą karpį marinuotis kambario temperatūroje;
- Kol marinuojasi, daromas įdaras:
o Morkos sutarkuojamos burokine tarka;
o Svogūnus pjaustome „kvadratukais“;
o Pjaustome šampinjonus. Kas grybų nemėgsta, galima ir be jų;
- Įdarą apkepiname keptuvėje;
- Apkepintą turinį sudedame tarp šonkaulių į karpio vidų. Na, kiek telpa... Kadangi įdaras gaunasi visai skanus, tai aš jo visada darau daugiau ir pakepu jį atskirame maišelyje. Įdarytą karpį dedame į kepimo maišelį. Maišelio galus stipriai užrišame. Štai ir mes pasiruošę kepimui:
- Viską kepame apie 40 minučių 200 laipsnių kaitros orkaitėje;
- Ištraukiame kepinį, prakerpame maišelius ir aptepame žuvį majonezo-grietinės padažu. Grietinė ir majonezas maišomas lygiomis dalimis.
- Vėl mūsų „kūrinys“ 10 -15 minučių keliauja į orkaitę.
Štai ir viskas. Visiems skanaus...
taip ilgai kepti???????????????
AtsakytiPanaikintiAš kepu taip, kaip aprašiau. Jūs galite bandyti kitaip. Man labiau patinka šis patiekalas gerai iškeptas
AtsakytiPanaikinti