2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Sriubos žiemai (Žemaičių išmonė)


       Po pasisvečiavimo pas mano seserį N. Akmenėje, parsivežiau naujų receptų.
Na, ir išmanūs tie žemaičiai. Kam gi reikia kiekvieną katrą virti sriubą, jei galima vieną kartą padirbėjus, vėliau mėgautis sriuba, kuri pagaminama per kelias minutes. Žinoma, panašių produktų apstu parduotuvėse. Bet mes kažkodėl gaminame savo „kotletus, kai jų prikepta pilna parduotuvėse...“
        Kitaip tariant, sava gamyba skanesnė. O ir žinai, kokius produktus naudoji.
Taigi, parsivežiau keturis sriubų receptus. Tuoj juos pateiksiu. Tik pradžioje – kaip gi tą sriubą paruošti. Tai visai paprasta. Pradžioje nulupame taip 3-4 bulves. Jas smulkiau supjaustome ir nedideliame kiekyje vandens išverdame. Smulkiai supjaustytos išverda greit, na taip per 10 minučių. Toliau suverčiam pasirinktos sriubos puslitrinio indelio turinį į puodą. Išmaišom..., iki norimo tirštumo pripilame vandens. Aš, kaip taisyklė, papildomą kiekį vandens užsivirinu arbatinuke atskirai. Pagal skonį pridedame druskos, kitų jums norimų prieskonių. Laukiame kol užvirs. Viskas. Valgome ir giriam žemaitišką išmonę...
     Mūsų šeima tai labai pamėgo. Smagų suvalgyti šiltos sriubos, kai grįžti namo pakutentas žiemiško oro...

Taigi receptai.:
Tiesa, kiekis nurodytas 10 litrų puodui.





Ryžių sriuba:
Reikalingi produktai:

5 kg pomidorų. (Juos reikia sumalti mėsmale);
1 kg morkų (sutarkuoti burokine tarka);
1kg paprikos (supjaustyti ir pakepinti);
2 stiklinės ryžių;
300 g cukraus;
150g druskos;
0,5 litrų aliejaus;

Gamyba:
Ryžius užmerkti prieš viską pradedant pjaustyti. Viską (tik be ryžių) virti 40 minučių. Vėliau sudėti ryžius ir virti dar 30 minučių.

Vaizdelis, baigus darbą:


Perlinių kruopų sriuba:
Reikalingi produktai:

2 kg agurkų;
1kg morkų;
1kg svogūnų;
1 kg pomidorų;
900g perlinių kruopų (išvirtų); (Tai yra apie 250g nevirtų perlinių kruopų.)
200 g acto;
150 g druskos;
300 g cukraus;
0,5 litro aliejaus;
Pipirų, lauro lapų.

Gamyba:
Svogūnai su morkomis pakepinami, pomidorai supjaustomi, agurkai nuplaunami ir supjaustomi kūbeliais.
Viską verdame 25-30 minučių.
Gaunasi apie 10 puslitriukų.

Vaizdelis, baigus darbą:

Burokėlių sriuba:
Reikalingi produktai:

3 kg burokėlių (virtų);
1,5 kg virtų morkų;
1,5 kg pakepintų svogūnų;
1,5 kg pomidorų (sumaltų per mėsmalę);
200 g acto;
150 g druskos;
200 g cukraus;
200 g aliejaus (stiklinė);

Gamyba: Troškinti 20-25 minutes. Gaunasi apie 6 puslitriukai. 
Vaizdelis, baigus darbą:




Kopūstų sriuba:
Reikalingi produktai:

3,5 kg supjaustyto kopūsto;
700g paprikos;
500 g morkų;
150 g druskos;
200 g cukraus;
100 g acto
500 g pomidorų padažo;
200 g aliejaus (stiklinė).


Vaizdelis, baigus darbą:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą