2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Obuolienė



            Pasakysiu atvirai – obuolienė, kaip uogienės rūšis, man niekada žavesio nekėlė. Ir šiais metais tikrai nesiruošiau jos virti. Bet, kaip sakoma – žmogus planuoja, o likimas nukreipia taip, kaip jam reikia.
            Taigi, šeimos „prispaustas į kampą“, pirmą kartą gyvenime gaminau obuolių uogienę. Tiesiog, visi, lyg susitarę, pradėjo reikalauti.... obuolienės.  Mano didelei nuostabai, ji gavosi labai, nu labai skani.... Net nesitikėjau. Žinoma, prieš puolant kažką gaminti , buvo ne viena minutė praleista interneto platybėse ieškant tinkamiausio recepto. O jų, pasirodo, tokia galybė.... Panašu, kad pataikiau. Uogienė tikrai vykusi.
          Kadangi apie obuolienę radikaliai pakeičiau nuomonę, o ją žadu ir ateityje gaminti, nutariau jos receptuką įdėti į savo puslapį.

Reikalinga:
-          Nulupti, supjaustyti riekelėmis obuoliai - 3kg;
-          Cukrus                                                     - 1 kg;
-          Cinamono                                                - 1 v/š;
-          Meilės darbui ir tikėjimo, kad viskas gausis

        Sunkiausia , o ir monotoniškiausia darbo dalis yra obuolių plovimas, lupimas, pjaustymas. Vos ne kaip tarybinėje kariuomenėje pasijaučiau, kol maišą obuolių sudorojau....
        Supjaustytus obuolius sluoksniuodami su cukrumi krauname į puodą. 3kg pjaustytų obuolių su cukrumi man kaip tik į 8 litrų talpos puodą suėjo....  Kad nežaisti su „mažais kiekiais“, aš iš karto dariau dvigubą normą.

            Puodus uždengiam ir paliekam taip kokių 12 valandų pastovėti. Kaip sakau - „reikia kiek parauginti“. Kitą dieną verdam uogienę. Prieš verdant į puodą įpilame stiklinę vandens. Verdame apie 40 minučių ant mažos ugnies. Praktiškai visą virimo laiką puodą tenka maišyti – kitaip prisvils. Pradėjus viri pjaustytų obuolių tūris smarkiai mažėja ir po kiek laiko aš visą tą turinį jau galėjau virti viename 10 litrų puode.

         Virti baigiame kai obuolienė tarsi įgauna ausinę spalvą. Pabaigai įdedame valgomą šaukštą cinamono (ant 3 kg obuolių). Toliau belieka tik visą turinį išpilstyti į iškaitintus stiklainius.

Gaunasi 6 puslitriukai.

Skanaus

Rolandas, LY5RJ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą