Šio patiekalo atmainų bei receptų
internete galima surasti „devynias galybes“. Tačiau aš gaminu pagal mano sesers
pateiktą receptą. Gaunasi labai skaniai. Kai Palangoje ukrainietiškame
restorane paragavau jų teikiamų firminių barščių, tai... mano gaminami man
patiko labiau.
Taigi
receptas.
Ingredientai:
-
Kaulas su mėsa. Geriau avienos ar jautienos;
-
3 raudonieji burokėliai;
-
Pusė stiklinės pupelių;
-
1 morka;
-
3 bulvės;
-
Ketvirtadalis nedidelio kopūsto;
-
Aliejus,
-
1 v.š. actas;
-
Pomidorų padažas;
-
Vorčesterio padažas, bei prieskoniai..
Gaminimas:
Dedame į puodą nemažą kaulą su mėsa.
Geriausia jautienos ar avienos. Čia aš darau kiek kitaip – imu apie 200 g
jautienos mėsos ir ją pjaustau smulkiai. Na, kaip guliašui ar net dar kiek
smulkiau. Pageidautina ir kokį kaulą įdėti, nes kaulas virdamas priduoda tam
tikro skonio ir aromato.
Įdedame 3 nedidelius nuluptus burokėlius
bei pusė stiklinės pupelių. Verdame gana ilgai. Kol iškils pupelės, bei
suminkštės burokėliai. Na, ir žinoma, mėsa išsivirs.
Išimame burokėlius ir juos sutarkuojame
per smulkią tarką.
Per burokinę tarką sutarkuojame vieną
morką. Morką apkepame keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus. Kai morkos kiek apsikepa, sudedame į
keptuvę tarkuotus burokėlius ir apkepame. Na, taip 3 minutes.
Kol kepasi morkos ir burokėliai į puodą su
mėsa sudedame pjaustytas bulves, ketvirtadalį nedidelio kopūsto, lauro lapų,
druskos, pipirų, 1 v.š. acto.
Kai bulvės ir kopūstai išverda, sudėti
apteptą turinį. Papildomai įdėti 1 v.š. pomidorų padažo. Pavirti kokias 2
minutes. Pagal skonį įpilti Vorčesterio padažo ir, jei trūksta, druskos.
Viskas.
Visiems
Skanaus.
Rolandas,
LY5RJ (JAUGARO)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą