2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Mėsos troškinys moliūge


Patiekalui reikės:
  •        Moliūgas;
  •        700-800 gramų jautienos ( dėjau apie 1 kg, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Galim dėti ir kiauliena, ir vištieną. Visaip skonis puikus);
  •        Alyvuogių aliejus;
  •        3 morkos, 2 paprikos;
  •        2-3 svogūnai;
  •        2-3 skilteles česnako;
  •        1 poras;
  •        Ketvirtis aitrios paprikos;
  •        Puse butelio gero balto vyno;
  •        1 skardine marinuotu pomidoru;
  •        1 stiklinę ananasu sulčiu;
  •        Ananasas ( perku skardinėje - vietoj ananasu sulčiu supilu skystį iš skardines);
  •        Druska, pipirai, prieskoniai

    Išskobt moliūgą, Supjaustyti gabaliukais mėsą ir keptuvėje apkepti. Supjaustyti daržoves stambesniais gabaliukais (svogūną smulkiau). Viską sudedame ant mėsos. Apkepame.  
Apkeptą turinį iš keptuvės supilame į puodą. Pilame ananasų sultis, vyną. Sudedame pomidorus ir moliūgo minkštimą. Sudedame prieskonius.  Troškiname 20-30 minučių.
Supilame viską į moliūgą. Dedame į orkaitę. Kepame 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.


                           Šaltinis: http://www.supermama.lt/forumas/lofiversion/index.php/t999-300.html 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą