2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Pomidorų padažas


Ateina toks metas, kada pomidorų šiltnamyje būna "per daug". Tai yra jie sunoksta vienu metu, ir jei jų nesunaudosi - liks maistas sraigėm..... O šiais metais pas mus jų kaip tyčia užderėjo daug. Konservuota jau daugeliu būdu.... o jų vis dar yra. Štai ir nutariau pabandyti pagaminti pomidoro pažą. Žinoma, receptą suradau internete. Išeities šaltinis yra  ČIA.  Gautu rezultatu likau labai patenkintas. Patiko ir kitiems, kuriuos vaišinau. Beliko tik patalpinti šį receptą savo bloge, nes pasimeta jie kitaip...




Gaunasi 4-5 stiklainiukai po 0,5 l.

Ingredientai:

  • 3 kg. pomidorų
  • 4 raudonosios paprikos
  • 5 dideli svogūnai
  • 1 galvutė česnako
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 v.š. druskos
  • 150 ml. acto (9 %)
  • 1 а.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 а.š. cinamono
  • 1 а.š. maltos kalendros
  • 1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą)

Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!


P.S. Padažas fantastiškas - galima naudoti su kuo tik patinka!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą