Jau ne vienus metus gaminu šią mišrainę iš cukinijos. Pasakysiu, kad "žaidimo" ruošiant tikrai yra. Tačiau tai menkniekis, matant kaip žiemos atsargos suvalgomas jai net neįpusėjus. Skonis daugiau saldus. Skanu valgyti net vieną. Siūlau pabandyti pasigaminti.
Receptas prieš kokius keturis metus paimtas iš „interneto platybių“, todėl dabar išeitinio šaltinio ir nepamenu. Tikiuosi, autorius nesupyks.....
Iš pateikto kiekio produktų gaunasi apie 10 puslitriukų, t.y. apie 5 litrus gaminio.
Ingredientai:
- Didelė cukinija;
- 2 stiklinės cukraus;
- 1 a. šaukštelis citrinos rūgšties;
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg svogūno;
- 0,5 kg paprikos;
- 1 stiklinė aliejaus;
- 0,5 kg pomidorų;
- 3 apelsinai;
- 1 šaukštas druskos;
- 2 česnako skiltelės;
- 0,5 litro stiklainis pomidoro padažo;
Gamyba:
Nulupam 1 didelę cukiniją. Pjaunam išilgai per pusę ir išimame sėklas. Vieną dalį sutarkuojam per burokinę tarką, o kitą supjaustome apie 1 cm dydžio klubeliais. Įberiam 2 stiklines cukraus,, 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties, bei 0,5 litro vandens. Šį turinį troškinam apie 20 minučių. Na, kol cukinija taps skaidri.
Kol troškinasi, pasiruošiam kitas daržoves. Į troškintuvą dedame 0,5 kg sutarkuotų per burokinę tarką morkų, 0,5 kg kubeliais pjaustytų svogūnų, 0,5 kg kubeliais pjaustytų paprikų, 1 stiklinė aliejaus. Viską troškiname apie 15 minučių. Turinį supilame į ištroškintą cukiniją.
Dar pridedame 0,5 kg pjaustytų pomidorų, 3 kubeliais pjaustytus apelsinus, 1 šaukštą druskos, 2 supjaustytas česnako skilteles, 0,5 l stiklainį pomidorų padažo. Viską troškiname apie 30 minučių. Nepamirštame pamaišyti, nes gali prisvilti....
Visą gėrį supilame į iškaitintus stiklainius. Apverčiam dangteliu žemyn ir palaukiam kol atvės.
Viskas. Skanaus
Rolandas (JAUGARO)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą